Geplaatst op

Trouwlocatie uitkiezen

Het is zo ver. Het aanzoek is achter de rug. De roes periode is voorbij. De datum voor de grote dag staat vast als een huis… Dan begint het “gestress” rondom het plannen en regelen van de bruiloft. Waar moet je beginnen? Dit gegarandeerd niet gesponsorde blog gaat niet over trouwen in het buitenland, ook niet over de 10 top trouwlocaties, een weddingplanner of een checklist die je moet afvinken want daar zijn gelukkig professionele websites als the perfect wedding.nl, bruiloft.nl of trouwen.nl. voor. Waar en wanneer is dé grote dag? Wordt het een kasteel, landgoed of een fort, een boerderij, strand of een boot… De trouwlocatie is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jullie grote dag.  

Met onze 20 jaar trouwbranche ervaring willen we graag een aantal trouwlocaties uitlichten met de nadruk op:  puur!

Noord Holland

Het Ruiterhuys – Castricum

Het Ruiterhuys is een landelijke en unieke trouwlocatie, gelegen in het natuurgebied van landschap Noord-Holland. Het geheel is landelijk en stoer ingericht en heeft door de altijd brandende open haard een warme en uitnodigende sfeer. De inrichting bestaat uit natuurlijke materialen met houten tafels en comfortabele stoelen.

De twee verdiepingen van het Ruiterhuys zijn met elkaar verbonden door een houten boomstamtrap van dikke delen. Ook op de tweede verdieping brandt een kachel: een originele Noorse houtkachel van gietijzer met een enorm stoere uitstraling. Aan de andere kant van het restaurant is een overdekt en verwarmd terras met ook hier een grote open haard, waar je met een drankje in de hand in comfortabele “jachtstoelen” heerlijk kunt genieten van het vuur. Van hieruit heb je zicht op de dieren uit de kinderboerderij en eventueel spelende kinderen.  

Het landelijke restaurant met de terrassen, de speelweide, kinderboerderij, de paardenstallen een prachtige zaal: het staat allemaal tot je beschikking. Zoek je een feestlocatie zonder poeha, waar gewoon heel gewoon is, waar jong en oud, met of zonder kinderen, met of zonder dieren welkom zijn, waarin vlotte en gastvrije service tot in de puntjes wordt verzorgd, dan is het Ruiterhuys de ideale plek voor een onvergetelijke huwelijksdag. Voor meer informatie zie www.hetruiterhuys.nl.

Chateau Marquette – Heemskerk

Een landgoed met een lange oprijlaan, een slotgracht, een poort, een toren… en dan ook de officiële trouwlocatie van gemeente Heemskerk, dat is Chateau Marquette. Dit sprookjesachtige chateau uit het jaar 1225 vormt het ideale decor voor jullie bruiloft. Een ongedwongen bruiloft met gastvrije sfeer waarbij oprecht gastheerschap het uitganspunt is. Pure klasse van een eeuwenoud landgoed in combinatie met zeer flexibele doch professionele leiding zorgt dat jullie dag een dag wordt om nooit te vergeten. Voor extra informatie ga naar www.hotel-marquette.com.

Fort Resort Beemster – Zuidoostbeemster

Fort Resort Beemster is een Unesco monument gelegen in Werelderfgoed de Beemster op slechts 20 minuten van Amsterdam. De sfeer, uitstraling, expertise én exclusiviteit maken van jullie huwelijksdag  een onvergetelijke happening.

Het JA woord kan bij minder weer binnen in de ruime Fort Zaal worden gegeven. Deze is licht, ruim en bijzonder door de authentieke fort muren. Met mooi weer wordt het Poterne terras dat tussen de Fort dijken ligt, omgetoverd tot een idyllische loungeplek waar de sfeer vanaf spat. 

Zoek je een unieke trouwlocatie die centraal ligt tussen Amsterdam en Hoorn, een locatie waar je de volgende dag samen of met vrienden en familie wilt nagenieten in de luxe Spa & Wellness, dan is deze unieke locatie meer dan de moeite waard. Voor extra informatie ga naar www.fortresortbeemster.nl.

BeachClub № 5 – Zandvoort aan Zee

In de zomer de ultieme openlucht wedding, in de winter een intieme bruiloft met open haard en een prachtig uitzicht op zee, dat is BeachClub № 5. De zee, de sterrenhemel en het strand zijn het decor van deze prachtige locatie. Het uiterst vriendelijke, ervaren en op elkaar ingespeelde personeel is het toetje dat zorgt voor een onvergetelijke dag. Wil je een bruiloft zonder poeha, een bruiloft waar alles mogelijk is, een bruiloft met fantastische catering, kortom een bruiloft waar hééél lang over gesproken wordt, dan is BeachClub № 5 The Place To Be. Voor meer informatie ga naar: www.beachclub5.nl.

Gelderland

Kasteel Wijenburg – Echteld

Uniek, authentiek, sfeervol, betoverend, gezellig, professioneel, 24 uur tot je beschikking, crème de la crème en toch gewoon, heel gewoon! Dat is Kasteel Wijenburg. Dit prachtige kasteel, gelegen in het Gelderlandse dorpje Echthold, is een trouwlocatie met stijlvolle zalen, salons en een sfeervolle middeleeuwse kelderzaal. Het pronkstuk waar de 3 G’s van Gewoon, Gezellig en Genieten bij elkaar komen is de imposante Ridderzaal die plaats biedt aan meer dan 150 gasten. Het kasteel stamt uit de twaalfde eeuw en ligt tussen de boomgaarden, op loopafstand van het pittoreske Betuwse dorpje Echteld.

Kasteel Wijenburg geldt als één van de meest unieke en romantische trouwlocaties van Nederland. Niet voor niets heeft Kasteel Wijenburg meerdere malen de prestigieuze Dutch Wedding Award in de categorie trouwlocaties in de wacht gesleept. Voor meer informatie zie www.kasteelwijenburg.nl.

Zuid Holland

Het wapen van Zoetermeer

Een unieke locatie voor een memorabele huwelijksdag. Het Wapen van Zoetermeer is al jaren een geliefde maar ook een officiële trouwlocatie van de gemeente Zoetermeer. Een prachtige trouwzaal, diverse terrassen, uitstekende keuken, voldoende parkeergelegenheid, een speelzolder voor de kids, kortom alle ingrediënten voor een geslaagde feest zijn aanwezig. Voor meer info zie www.hetwapenvanzoetermeer.nl.

Brasserie de Poort – Leiden

Brasserie de Poort, stoer, knus en door de dakterras van de Poortwachterszaal misschien wel dé trouwlocatie van Leiden. Brasserie de Poort is gevestigd in een van de laatste twee stadspoorten die de geboorte stad van Rembrandt nog rijk is. Het interieur sluit naadloos aan bij een stoere brasserie. De Chesterfieldbanken en olijfbomen zorgen voor een huiselijke sfeer. Vanuit de brasserie heb je door de grote raampartijen zicht op het water. Is het lekker weer, dan is het ultiem genieten op het zonnige terras. Aanmeren met een boot kan direct voor de deur. Het enthousiaste en zeer ervaren personeel van Brasserie de Poort zorgt dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Voor meer info zie www.poort.nl.

Friesland

Tsjerke -Terherne

De trouwlocatie Tsjerke is een landelijk gelegen wit kerkje in het Friese dorpje Terherne. Tsjerke op nog geen uurtje rijden vanaf de randstad ligt direct aan het water, heeft een schitterende tuin en is werkelijk een romantische locatie waar nagenoeg alles kan en mag. Met een beproeft all-in concept is Tsjerke al 2 jaar achter elkaar uitgeroepen tot de beste trouwlocatie van het jaar in de provincie Friesland. Aankomst bij het romantische kerkje in een teakhouten huwelijksbootje, luidende kerklokken, een bellenblaashaag, de wit bloeiende tuin, ´t Schippershuis, kortom een intieme bruiloft op een pittoreske trouwlocatie, op z´n  Fries! Voor meer info ga naar www.tjerke.nl.

Brabant

De Blauwe Pauw – Ossendrecht

Trouwen in een authentieke kapel van de Volksabdij of liever buiten op een historische locatie? Aan jullie de keus!

De Blauwe Pauw is prachtig gelegen in een bosrijk gebied op de Brabantse Wal en heeft alle ingrediënten om samen met jullie en jullie gasten een onvergetelijk feest te geven. Het JA woord in een kapel of tussen de ruisende bomen met de zon strak aan de hemel? Wat het ook wordt, beiden locaties zijn uniek en garanderen een JA woord waar de romantiek vanaf spat.

De jaren 30 kapel met zijn intieme authentieke sfeer biedt mogelijkheid om elkaar zowel kerkelijk als burgerlijk het JA woord te geven. De historische plek in het bosrijke trouwprieel, waar 80 jaar geleden al en altaar was, is bij mooi weer natuurlijk `de kers op de taart`! De gemeente Woensdrecht heeft de Volksabdij aangewezen als officiële buiten trouwlocatie. Voor meer info zie www.devolksabdij.nl.