Geplaatst op

Diamant optisch groter laten lijken

Het is geen geheim dat een solitaire diamant ring de meest populaire ring is voor moderne bruiden en het is het ultieme symbool van toewijding. Hoewel deze ‘single-stone’ instellingen al een eeuw de voorkeur genieten, kunnen grote diamanten duur zijn voor bruidsparen met een beperkt budget.

Er zijn echter eenvoudige manieren om een ​​kleine diamant groter te doen lijken – zonder stijl of romantiek op te offeren.

Koop kleinere, hogere kwaliteit rond geslepen diamanten

Briljant rond geslepen diamanten zijn goed voor tot wel 75% van de verlovingsringen, maar als je 58 perfecte facetten creëert, verlies je een aanzienlijk deel van de originele ruwe steen. Dit verhoogt de kosten dramatisch.

Als je weet dat je partner de voorkeur geeft aan een rondgeslepen diamant, onthoud dan dat kiezen voor bepaalde voordelen heeft. Een kleinere, perfect geslepen diamanten ring met een halve karaat, zal helderder schijnen – en aanzienlijk minder kosten – dan een diamanten ring van een karaat van mindere kwaliteit.

Kies een andere vorm

Koppels die geld willen besparen (met behoud van stijl), willen misschien een prinses geslepen, smaragd geslepen of marquise geslepen diamant kiezen. Grotere, onberispelijke stenen zijn verkrijgbaar tegen lagere prijzen en je hebt ook een unieke verlovingsring. 

Kies gekleurde diamanten of edelstenen

In de afgelopen decennia zijn gekleurde diamanten verlovingsringen steeds populairder geworden – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom! Roze, groene en gele diamanten verlovingsringen kunnen een verbluffende weerspiegeling zijn van de persoonlijkheid van een vrouw. Een grotere witte diamant kan ook worden versterkt wanneer deze in een tijdloze clusteromgeving met saffieren, robijnen of andere gekleurde diamanten wordt geplaatst.

Voeg extra stenen in de scheen

Er zijn oneindig veel manieren om een ​​verlovingsring te personaliseren. Één van de meest populaire opties is om kleinere stenen langs de band toe te voegen. Van gekleurde stenen tot kleine (maar schitterende) diamanten, hoe meer schittering erbij komt kijken, hoe groter de stenen.

Zoals te zien is op de bovenstaande afbeelding, trekken de unieke en wervelende metalen patronen van Mokume Gane het oog rechtstreeks naar de stenen.

Kies voor delicate verlovingsring zetting

Bij het kiezen van een kleinere diamant bevatten de meest flatterende verlovingsringen dunnere banden en pootjes om het uiterlijk van uw steen te maximaliseren. Hoewel pootjes een klein element lijken, kunnen ze een enorme invloed hebben op het uiterlijk van edelstenen. Voor vierkante, rechthoekige en diamanten minder dan  1 carat laten vierpuntige zettingen meer licht door de steen gaan.

Hoe u de perfecte verlovingsring zetting kiest

Als de aanstaande bruid op zoek is naar een onderhoudsarme verlovingsring, overweeg dan het volgende:

1. Illusie-instellingen voor verlovingsringen

Tijdens de grote recessie konden maar weinig mensen luxe artikelen zoals fijne diamanten juwelen betalen dus ontwikkelden experts een methode om diamanten in gerimpeld, wit metaal te zetten. De illusie-instelling is nog steeds populair, het weerspiegelt de schittering van de diamant en fungeert als verlengstuk van de steen zelf. Deze stijlen zijn ongelooflijk populair bij vintage-liefhebbers.

2. Marquise zettingen voor verlovingsringen

Een marquise zetting is een uitstekende keuze om een ​​kleinere centrale steen te vergroten. Omringd door verschillende diamantaccenten lijken de middenstenen veel groter wanneer de pootjes vakkundig zijn ontworpen en vrijwel niet te detecteren zijn.

3. Donut zetting voor verlovingsringen

Donut zettingen zijn ideaal voor perfect geslepen ronde en ovale diamanten. Een halsband omringt de ‘gordel’ van de diamant (het breedste deel van de steen) en houdt de edelsteen stevig vast. Met deze extra omtrek ziet de steen er niet alleen breder uit, maar is hij ook beschermd tegen afbrokkelen, waardoor deze stijl een uitstekende keuze is voor vrouwen met een actievere levensstijl.

Kies het juiste edelmetaal  

Wanneer onberispelijke, kleurloze diamanten worden gecombineerd met witgoud, palladium of platina, wordt hun schittering weerspiegeld en wordt hun grootte visueel versterkt. Als uw diamant een geelachtige tint heeft, is geelgoud de optimale keuze om de optische grootte te vergroten.

Door het oog naar binnen te trekken, kunnen de verlovingsringen van Mokume Gane de glans van een prachtige diamant helpen versterken. Bij dit proces worden niet alleen meerdere edelmetalen gebruikt, maar beschikt u ook gegarandeerd over de enige ring in zijn soort.

Wees extra voorzichtig met uw ring

De beste en gemakkelijkste manier om uw verlovingsring met diamant er groter uit te laten zien, is deze meerdere keren per jaar te laten schoonmaken. Doffe edelstenen lijken veel kleiner dan sprankelende edelstenen. Of je het nu thuis doet of de ring naar een professionele juwelier brengt, deze eenvoudige handeling doet wonderen om de grootte van diamanten te vergroten.