Geplaatst op

Liefde & Passie

Jarenlang was er onzekerheid over de toekomst van de pastorie aan de Breestraat en de zorgen die bestonden over de onderhoudstoestand van dit Beverwijks belangrijkste rijksmonument. In 2012 kocht Stadsherstel Amsterdam het pand. Dankzij financiële bijdragen van diverse fondsen en de provincie maar vooral door authentieke ambacht en passie van de vele restaurateurs die aan het project hebben gewerkt kon het monument gered en gerestaureerd worden. Het eindresultaat mag er zijn.

Bijzonder plafond met plafondlijsten in Hollandse Rococo stijl, de 5 grote wandbespanningen met Nederlandse landschappen vervaardigd rond 1760 door de in die tijd bekende schilder Jacobus Luberti Augustini (1748-1822), de lambrisering, de wanddecoratie met engeltjes,.., kortom een stijlkamer waar de romantiek vanaf spat. Een kamer die gerestaureerd is door vakmensen die met hun liefde en passie werk hebben geleverd waar zij in geloven. Dat ze daarmee ook hun geld verdienen is mooi meegenomen. 

Wij, van Le Mariage, zijn ontzettend trots dat wij van deze unieke 18e eeuwse stijlkamer gebruik mogen maken om onze trouw- en verlovingsringen tentoon te stellen.

Hoe heeft Le Mariage de Sinterklaas zitkamer, waar tientallen ondernemers om de vele bouwkundige restricties afhaakten, wél weten te bemachtigen? Wat moet je met een ruimte zonder lichtpunten, zonder aan- en uitschakelaar, beperkte etaleer mogelijkheden en bovendien een ruimte waar speciale verlichting een vereiste is, een kamer met heel veel oppervlakte maar ook heel veel beperkingen?

Het antwoord kwam van Joris, een jonge gepassioneerde makelaar die alles uit de kast haalde om dit moeilijk te verhuren pand, toch aan ons te slijten. ‘Laat je niet afleiden door dingen die niet kunnen’ zei hij. ‘Kijk goed om je heen, waar vind je dit? Inderdaad, zo’n kans krijg je maar één keer. De succes formule van Le Mariage is immers meer dan een zichtbaar geëtaleerde ring. Le Mariage staat voor liefde en passie voor het vak, aandacht voor de klant én geloof in eigen kracht.