Geplaatst op

Vintage en Neo- Vintage

Wat zijn Vintage sieraden en wanneer mogen we hieraan een Vintage label hangen? Moet het sieraad ouder zijn dan 50 jaar? Is het een sieraad uit de jaren 60 of één uit de jaren 1930 – 1970? Opvattingen hierover lopen erg uiteen, dus antwoord hierop blijf ik schuldig.

Wat ik wel met zekerheid kan stellen is het feit dat Vintage en Neo-Vintage sieraden een wereldwijde trend zijn geworden die niet meer weg te denken zijn uit de modewereld. Met een sieraad of een stijl uit het vroegere periode laten de dragers van Vintage sieraden zien waar hun voorkeur naar uitgaat. Een sieraad die niet door de massa wordt gedragen. Een sieraad met mogelijk een eigen verhaal. Ook een sieraad met gebruik sporen, eigen stijl, een nieuw leven.., kortom een sieraad die tikkeltje anders is maar wel iets over de drager zegt.

Met een aantal jonge, eigenzinnige ontwerpers uit het beroemde Jewelry district Hatton Garden (Londen) heeft Le Mariage de afgelopen paar maanden aan een collectie gewerkt die geen label Vintage mag dragen, maar qua look en prijs perfect aansluit op de steeds toenemende vraag naar deze back to the 60’s sieradenlijn, Dianelli.

Zie hieronder de impressie van de samengestelde collectie of toon gehele collectie.